Meny
Our Menu
Kalla Meze
Silad yoghurt med tärnad gurka, vitlök och dill.
Kalamataoliver.
Fetaoströra med riven chilipeppar.
Aubergineröra smaksatt med fårost,
paprika och vitlök.
Tzatziki, aubergineröra och fetaoströra.
Traditionell grekisk bondsallad.
Vinbladsdolmar fyllda med ris och dill. Serveras med tzatziki.
Tomater och lök.
Grekisk pastöriserad fetaost, toppad olivolja och oregano.
Our Menu
Varma Meze
Vitlöksbröd.
Stekt cypriotisk ost.
Panerad och smörstekt kefalogravieraost.
Folieinbakad fetaost med chilipeppar och tomat.
Handskalade räkor i en mustig tomatsås,
smaksatt med chili och fetaost.
Friterad bläckfisk med en klick tzatziki.
Vitlöksgratinerade musslor.
Our Menu
Kiria Piata / Varmrätter
Kryddig nötfärsbiff fylld med fetaost.
Serveras med kyftpotatis, sallad,
tzatziki och pikantsås.
Vegetarisk rätt med ugnsbakad hel aubergine fylld med lök, vitlök, paprika och tomat.
Serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Citrusmarinerade kycklingspett.
Serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Grillspett med fläskkött. Serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Ouzoflamberad fläskfilé med en ljuvlig fetaostsås.
Serveras med klyftpotatis och grillad tomat.
Traditionell grekisk maträtt bestående av potatis, aubergine, nötfärs, bechamelsås, varvade i lager.
Serveras med sallad.
Vegetarisk burgare med halloumi, sallad, tomat, lök, fetaoströra och pommes frites.
Friterade bläckfiskringar.
Serveras med ris eller potatis, pikantsås,
sallad och tzatziki.
Grillade vinmarinerade lammkotletter med fetacreme, klyftpotatis och grillad tomat.
Grillspett av fläsk- och oxfilé.
Serveras med tzatziki, fetaostsås,
klyftpotatis och sallad.
En grillblandning bestående av souvlaki,
bifteki och oxfilé.
Serveras med tzatziki, bearnaise- och pikantsås, klyftpotatis och sallad.
Kött: Souvlaki, bifteki, lammkoteltter, kycklingspett
Tillbehör: Pikantsås, fetacreme, tzatziki, sallad och klyftpotatis.
Our Menu
Sallader
Tomat, gurka, paprika lök, fetaost och oliver.
Grillad haloumi, blandsallad, tomater, gurka, rödlök, kapris och paprika.
Handskalade räkor, sallad, tomat,gurka, ägg, sparris och Rhode-Islandsås.
Our Menu
Desserter / Epidorpia
Silad yoghurt med honung och valnötter.
Vaniljglass med chokladsås.
Tunna pastadegssnören med valnötfyllning, glass och grädde.
Filodegsblad varvade med malda valnötter och kanel. Serveras med glass och grädde.
”Kladdig” ckoladkaka med glass och grädde.
Vaniljpanacotta med hemgjord jordgubbssås.
Dryckesmeny
Our Menu
Husets viner
Vita viner
Chardonnay, Hatzimichalis P.G.I. Atalanti 2016
Chardonnay, Australien.
Torr, fruktig smak med inslag av fat, gula äpplen, persika, melon och vanilj. Passar till lätta rätter, fläsk och fågel.
50cl) Savatiano, Grekland.
Traditionellt grekiskt vin med tydlig smak och doft av kåda.
(50cl) Roditis, Savatiano, Grekland.
Traditionellt grekiskt vin med en mildare smak och doft av kåda.
Rosé
Cabernet Franc, Grenache Rouge.
N.Lazaridis. P.G.I. Drama 2017.
Mousserande
Torr, mycket frisk och fruktig smak med inslag av gula äpplen, päron och citron. Serveras vid 8-10 grader som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Röda viner
Cabernet Sauvignon, Grekland.
En läcker doft av bär, kanel och söta kryddor.
Välrundad och fyllig med mjuka tanniner och en elegant avslutning. Passar kött, fågel och smakrika såser.
Syrah/Merlot.
Välbalanserad stävhet med en bra nyanserad smak av björnbär, plommon och inslag av ekfat.
Cabernet Sauvignon, Australien.
Fruktig, aningen syltig smak med inslag av mörka bär, vanilj och lakrits. Passar lamm och smakrika rätter.
Corvina veronese, Rondinella och Merlot, Italien.
Kryddig, aningen utveckald smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, russin och kakao. Passar nöt, lamm och ostar.
Malbec, Corvina, Argentina.
Fruktigt och kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av örter, lakrits och tobak. Doftar mörka körsbär, plommon, viol och vanilj.
Cabernet Sauvignon, Merlot.
Elegant och nyanserad doft av mocka och viol, lång eftersmak av karamelliserad frukt och mynta.
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grekland.
Sammetslen smak med aromer av skogens röda bär i en perfekt kombination med kryddor som binder med vinfatets aromer. Passar smakrika kötträtter och fågel.
Dessertviner
Nyanserad doft av söta kryddor och torkad frukt.
Flasköl, 33 cl
Flasköl, 50 cl
Mellanöl, 50 cl
Cider
Aperitif
Whiskey
Cognac / Brandy
Likör
Kaffedrinkar, 5cl
Longdrinks
Our Menu
Kaffe & Thé
Alkoholfritt
Vitt och rött
Vitt och rött
Shoppingmeny
Lördagar 12-16
Our Menu
Kalla Meze
Krämig yoghurt med tärnad gurka, smaksatt med vitlök.
Fetaoströra smaksatt med stark paprika och olivolja.
Tzatziki, aubergineröra och fetaoströra.
Aubergineröra smaksatt med fårost,
paprika och vitlök.
Vinbladsdolmar fyllda med ris och dill. Serveras med tzatziki.
Our Menu
Varma Meze
Vitlöksbröd.
Inbakad fetaost i folie med stark paprika och färska tomater.
Grillad cypriotisk ost.
Our Menu
Sallader
Tomat, gurka, fefferoni, paprika lök, fetaost och oliver.
Grillad haloumi, blandsallad, tomater, gurka, rödlök, kapris och paprika.
Our Menu
Kiria Piata / Varmrätter
Citrusmarinerade kycklingspett.
Serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Grillspett av marinerad fläskkarré, serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Kryddig nötfärsbiff på en spegel av pikant tomatsås, serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Strimlad oxfilé, lök, champinjoner, paprika och gräddsås.
Gyros med pitabröd
Vegetariska huvudrätter
Vegetarisk rätt med ugnsbakad hel aubergine fylld med lök, vitlök, paprika och tomat. Serveras med sallad och tzatsiki.
Tzatziki, grekisk sallad och vitlökbröd
Vegetarisk burgare med halloumi, sallad, tomat, lök, fetaoströra och pommes frites.
Our Menu
Desserter / Epidorpia
Silad yoghurt med honung och valnötter.
Filodagsblad varvade med malda valnötter och kanel. Serveras med glass och grädde.
Kladdkaka med glass och grädde.
Tunna pastadegssnören med valnötfyllning, glass och grädde.
Avhämtningsmeny
018 - 14 02 30
Our Menu
Kalla Meze
Silad yoghurt med tärnad gurka, vitlök och dill.
Aubergineröra smaksatt med fårost, paprika och vitlök.
Fetaoströra med riven chilipeppar.
Traditionell grekisk bondsallad.
Our Menu
Varma Meze
Vitlöksbröd.
Handskalade räkor i en mustig tomatsås, smaksatt med chili och fetaost.
Stekt cypriotisk ost.
Our Menu
Sallader
Grillad haloumi, blandsallad, tomater, gurka, rödlök, kapris och paprika.
Tomat, gurka, paprika lök, fetaost och oliver.
Handskalade räkor, sallad, tomat,gurka, ägg, sparris och Rhode-Islandsås.
Our Menu
Kiria Piata / Varmrätter
Kryddig nötfärsbiff fylld med fetaost.
Serveras med kyftpotatis, sallad,
tzatziki och pikantsås.
Vegetarisk rätt med ugnsbakad hel aubergine fylld med lök, vitlök, paprika och tomat. Serveras med klyftpotatis, sallad och tzatsiki.
Citrusmarinerade kycklingspett.
Serveras med klyftpotatis, sallad och tzatziki.
Traditionell grekisk maträtt bestående av potatis, aubergine, nötfärs, bechamelsås, varvade i lager. Serveras med sallad.
Ouzoflamberad fläskfilé med en ljuvlig fetaostsås. Serveras med klyftpotatis och sallad.
Grillspett av fläsk- och oxfilé.
Serveras med tzatziki, fetaostsås,
klyftpotatis och sallad.
Souvlaki. Serveras med klyftpotatis,
sallad och tzatziki.
En köttblandning bestående av souvlaki,
bikteki och oxfilé. Serveras med tzatziki, bearnaise- och pikantsås, klyftpotatis och sallad.
Grillade vinmarinerade lammkotletter med fetacreme, klyftpotatis och sallad.
Kött: Souvlaki, bifteki, lammkoteltter, kycklingspett
Tillbehör: Pikantsås, fetacreme, tzatziki, vitlöksbröd, sallad och klyftpotatis